Omgeving

Fiets en wandelroutes

Diverse fiets en wandelroutes komen langs ons restaurant. Ook de liggen de wandelroutes de “twente route” en het bekende “Pieter pad” nabij. Wij sturen u voor de leukste fiets en wandelroutes graag door naar VVV De Lutte. Interessante bezienswaardigheden in de buurt van restaurant de “Twentsche Taveerne” zijn het Lutterzand, het Arboretum, de Tankenberg en natuurlijk het schitterende dorpje De Lutte.

Het Lutterzand

Door het Lutterzand kronkelt via een natuurlijke weg de Dinkel. Het is een prachtig natuurgebied, bekend om zijn jeneverbessen, die hier nog in het wild groeien. Achter het Lutterzand is het boerenleven volop actief afgewisseld met prachtig natuurschoon.

Lutterzand

Het Arboretum

Het Arboretum is een uitgaansplek bij uitstek, lekker lopen tussen allerlei verschillende bomen (allemaal gekenmerkt), meertjes, rhododendron en niet te vergeten de vele vogels en andere dieren.

De Lutte Arboretum

De Tankenberg

Een stukje natuurschoon dat uit de ijstijd stamt. De wallen zijn hier ongeveer 140.000 jaar geleden opgedrukt door het ijs. Vanaf het theehuisje kunt u tot ver in Duitsland kijken.

De Lutte

Dit gezellige dorpje heeft een hele mooie kern, waar altijd wat te beleven is, bijvoorbeeld de hellehondsdagen, genaamd naar het standbeeld dat in het midden van De Lutte staat.

Fietsroute netwerk

Plan een mooie fietsroute tussen knooppunten met ons restaurant als start-, eind- of rustpunt. Met het fietsroutenetwerk kunt u eenvoudig uw fietsroute bepalen.

Plan uw route met Fietsroutenetwerk